Alt du skal vide om leasing

Dette indhold er sponsoreret

Sidder du lige nu og overvejer at købe en ny bil? Så læs med her. Det kan nemlig være, du skal overveje at lease en bil i stedet for at købe en ny bil. Det er nemlig mange fordel ved leasing brugte biler i stedet for at gå ud og købe en splinterny bil. Leasing er blevet meget populært i Danmark de seneste år, og der er flere og flere, der vælger at lease i stedet for at købe. At populariteten er steget for leasing skyldes også, at det er blevet meget simplere og nemmere at lease en bil, end det tidligere har været. Der er derfor ingen undskyldning for at tjekke leasing ud, ind du beslutter dig for, hvor din nye bil skal komme fra.

Kort og godt om leasing

Den direkte oversættelse af ordet leasing er leje, og det er også en form for leje, når du leaser en bil. Du betaler nemlig et månedligt beløb, ligesom du kender fra for eksempel, når du lejer en lejlighed. Ved leasing så er det selskabet der har ejendomsretten over bilen, men du overtager brugsretten over bilen i den periode, som du vælger at lease bilen i. Som sagt så betaler du et månedligt beløb, når du leaser en bil, og oveni kommer også en ekstra ydelse, som de fleste selskaber har. Der er dog nogle selskaber, der ikke har denne ekstra ydelse, og hvor du kun betaler det månedlige beløb. Der findes mange forskellige leasingformer, som hver især henvender sig til forskellige målgrupper. Det betyder også, at de er tilpasset forskellige målgrupper. Så inden du leaser en bil, er det vigtigt at være klar over, hvad dine behov for en leasing bil, for du dermed kan sikre dig, at du får den bedste leasingaftale, som passer bedst til de behov, som du har til en bil. 

Finansiel og operationel leasing

Der findes to leasingformer, som du skal kende. Det drejer sig om finansiel leasing og operationel leasing. Det vil ikke altid være klart i din leasingaftale, hvilken form for leasing, som din leasingaftale går ind under. Men der er nogle klare ledetråde, som du kan kigge efter for at determinerer, hvilken leasing form, som din leasingaftale går ind under. Operationel leasing kendetegnes ved at leasingaftalen ikke ender ud i, at bilen ikke ender ud med at være din ejendom, når leasingaftalen slutter. Derudover så kan en operationel leasingaftale opsiges ved en månedlig opsigelse, det vil sige, at du ved operationel leasing nemt, kan sige bilen op. Finansiel leasing er derimod kendetegnet ved, at bilen ender med at være din ejendom, når leasingaftalen er ovre. Derudover er det næsten umuligt at opsige en finansiel leasing aftale. Det betyder altså, at operationel leasing er ideelt, hvis du ønsker at skifte bil ofte, men man samtidig ikke vil bruge tid og energi på at sælge en bil. Hvilket kan være en lang og besværlig process. Finansiel leasing derimod er ideelt, hvis du ønsker at ende med at købe bilen, og bare gerne vil have en leasingperiode inden du køber bilen.

Leasing typer

Udover operationel og finansiel leasing findes der mange underkategorier af leasing. De er hver især tilpasset forskellige behov. Der findes blandt andet minileasing, som er en kort leasing form, hvor du ikke leaser bilen i særlig lang tid. Her leaser du bilen på en månedlig basis, hvilket altså vil sige, at du altid nemt kan sige bilen op, hvis du ikke længere ønsker at have den. Det er ideelt, hvis du kun har brug for en bil i en kortere periode, såsom for eksempel hvis du har fået et job i et par måneder, hvor du har brug for en bil, eller hvis du bare godt kunne tænke dig at have en bil en sommer til at køre rundt i det danske sommerland. Minileasing er også ideelt for dig, som gerne vil prøve nye biler hele tiden, og som elsker følelsen af nye biler. Derudover findes der erhvervsleasing, som er specielt tilpasset erhverv, som har behov for at have en bil til rådighed. Der er mange fordele ved erhvervsleasing, og mange virksomheder har gjort brug af erhvervsleasing i flere år. Den størst fordel ved erhvervsleasing for en virksomhed er, at leasing ikke påvirker likviditeten på samme måde, som hvis virksomheden selv have ejerskab over en bil. En anden fordel ved erhvervsleasing er, at selvom det hedder erhvervsleasing kan bilen sagtens bruges privat også. Det eneste man skal være opmærksom på er, at bilen i så fald bliver beskattet som en fri bil. Men det kan være at overveje som virksomhed at lease en bil i stedet for at købe en ny bil, hvis man ikke er helt sikker på, om der er brug for en bil på længere sigt, og man derfor ikke ønsker at binde en masse penge i en bil.