Bør du købe bil privat eller lease?

Dette indhold er sponsoreret 

Det er blevet meget populært at lease biler i Danmark. Flere og flere danskere går fra tanken om at eje selv til hellere at ville lease en god bil til hverdagsbrug, men dette betyder ikke altid, at det er den bedste løsning, når det kommer til at have en bil stående i garagen. Der er fordele og ulemper ved at eje, og der er fordele og ulemper ved at lease en bil, og i denne artikel finder du begge dele, så du kan beslutte dig for, om du bør lease din kommende bil, eller om du bør købe den hos en forhandler. Vælger du et bilkøb privat, så kan du læse mere her. Så kan du komme godt i mål med dit bilkøb, så du altid kan være godt kørende. 

Fordele ved leasing 

Der er flere forskellige, gode fordele, som du kan benytte dig af, når du beslutter dig for, at leasing af din kommende bil er vejen frem for dig. Der er for eksempel et kæmpe marked med mærker og modeller af biler, så du ikke behøver at gå på kompromis med, hvad du gerne vil køre i, blot fordi du vælger at lease en bil, og derudover er der også mulighed for at lease dyrere biler i en kortere periode, fordi leasing ikke kræver den samme store engangsbetaling, som det kræver, hvis du ville købe en bil privat. Dette er en af de helt store fordele, når det kommer til leasing, og specielt hvis du er bilentusiast, som gerne vil prøve langt flere biler i hverdagen, som er eksklusive og lækre at køre i. 

En anden fordel ved, at du vælger leasing er, at du ikke kommer til at skulle tænke på ekstraregninger til service og eftersyn, fordi dette allerede indgår i din månedlige betaling til leasingselskabet. Du kan altså have en helt stabil økonomi, hvor der ikke kommer uforudsete udgifter, når det kommer til din bil, fordi allerede betaler til alle de ting, som du skal. Du skal altså udelukkende betale for den brændstof, som du bruger i hverdagen, og hvis ikke din bilforsikring er inkluderet i prisen, så skal du også betale denne. Dette gør leasing specielt attraktivt for dig, som gerne vil kunne holde et helt fast budget i hverdagen. 

Ulemper ved leasing

Der er dog også ulemper, som er vigtige at huske på, inden du skriver under på en leasingaftale hos en leasingforhandler. Når du beslutter dig for, at du gerne vil lease en bil, så skal du kunne bedømme og forklare, hvor mange kilometer du kommer til at køre i den periode, hvor du skal lease bilen, og det kan hurtigt komme til at koste dig mange penge ekstra, hvis du ikke overholder dette. Dette er gebyrer, som de ligger på, hvis du beslutter dig for at køre måske 2000 kilometer mere i din leasingbil, end hvad du havde regnet med, og dette er, fordi din pris på leasingbilen bliver beregnet ud fra dit forbrug af den, og hvor langt du kommer til at køre i den. Dette er specielt svært, hvis du lige er blevet færdiguddannet, og ikke kender din arbejdsplads endnu, eller hvis du er en børnefamilie, hvor du ikke ved, hvor mange småture du kommer til at skulle tage med børnene. 

Derudover bør du være klar på, at du måske ikke kan blive forsikret gennem den forsikring, som du allerede har. Det er ikke alle forsikringsselskaber, som dækker leasingbiler, og derfor bør du altid tjekke dette, inden du begiver dig ud for at finde din kommende leasingbil. 

Fordele ved bilkøb privat

Når det kommer til at skulle købe en bil, så er der forskellige fordele, som du kan benytte dig af. Når du køber en bil, så er det din helt egen. Du skal ikke aflevere den tilbage på et bestemt tidspunkt, og du bestemmer selv, hvor meget du vil køre i den. Derudover kan du også selv bestemme, hvor meget du vil give for ekstraudstyr, og du kan selv bedømme de mange tilbud, som kommer fra de mange forhandlere i Danmark, som kan give en formidabel pris på dit bilkøb. Du har også muligheden for at tage din bil til en mekaniker, som ikke er godkendt af et leasingfirma, og du kan selv bestemme, hvor meget det skal koste at få den repareret, eller hvor meget det skal koste at få den til service. 

Ulemper ved bilkøb privat

Der er dog også større ulemper ved at skulle købe en bil selv. Når du skal købe bil, så er der som regel et højere gebyr, som du skal betale for, at du kan få lov til at købe bilen, og ofte er det nødvendigt at låne penge, så du kan betale for den. Derudover skal du selv betale for alle uforudsete udgifter til bilen, og dette er ikke altid billigt. Dette kan hurtigt blive dyrt for pengepungen, og derfor er det vigtigt, at du har en god og stabil økonomi, når du skal købe en bil.