Gør din transport mere klimavenlig

Vi ved alle godt, at vores transport er en af de største klimasyndere. Specielt flyrejser og biler udleder rigtig meget CO2, når vi bruger dem. Desuden er elbiler heller ikke specielt klimavenlige. Der er dog metoder, hvor vi kan gøre transporten lidt mere klimavenlig uden at skulle undvære vores bil, som, for mange er helt uundværlig. Læs nogle råd til at gøre din transport mindre CO2 udledende.

Skal du beholde din gamle bil eller købe en ny?

I nogle tilfælde er det faktisk bedre at købe end ny bil i stedet for at beholde den gamle. Grunden til det er, at nyere biler er langt mere klimavenlige, blandt andet fordi nyere biler oftere bruger diesel eller el i stedet for benzin og nye biler benytter mere avancerede filtre til at mindske udledningen af drivhusstoffer.

Men hvis din bil er fra efter cirka 2010 og ikke benytter benzin, er det for det meste bedre, at den holder længere. Selvom du måske gerne vil købe en ny bil med ideen, at den er mere klimavenlig, så er det bedre at vente, til du kan finde en bil, der tydeligt er mere klimavenlig. Det er vigtigere at mindske vores forbrug og skabelsen af unødvendigt affald, som vi ikke kan komme af med end at udlede end smule mindre CO2 med en ny bil.

Så det er i nogle tilfælde bedre at reparere bilen, og ikke bare købe en ny, fordi den trænger til nye forlygter. Hvis du skal købe reservedele, kan du gøre det på dette websted automobildele24.dk.

Hvilken strøm bruger din elbil?

Bare fordi du har en elbil, betyder det ikke, at bilen benytter vedvarende energi. Din strøm kan sagtens stadig komme fra kulkraftværker eller lignende. Derfor er det vigtigt at undersøge, hvilken strøm du får til din bil.

Kør langsommere

Hvis du kører den samme afstand med to forskellige hastigheder vil det koste dig mere benzin, diesel eller el at køre hurtigt. Derfor vil du forbrænde mindre ved at køre langsommere. Du skal selvfølgelig stadig køre omkring hastighedsgrænsen, men det er endnu en grund til ikke at køre for hurtigt.