Hvad koster det at få udskiftet en forrude?

Har du været så uheldig, at din bil har fået en stenslag, og din rude er måske allerede flækket.

Så kan det være nødvendigt, at få lavet en udskiftning af forruden.

Det er meget forskelligt, hvad et forrude skift koster, og kommer helt an på mærke, model og årgang.

Udover mærke, model og årgang så kan din bil, også havde nogle specielle funktioner såsom opvarmning, indbygget solskærm, regn sensorer, eller andre assistentsystemer der kan være monteret i forruden.

Alle disse specielle funktioner har alle indflydelse på prisen, og desto flere funktioner den forrude er udstyret med desto dyre er prisen på et forrude skift.

En sidste ting der også har stor indflydelse på prisen er, hvilken værksted der udfører udskiftningen af forruden.

Nogle værksteder har en høj eller lav timepris og nogle bruger originale dele, imens andre værksteder bruger uoriginale dele.

Disse to ting har også en stor indflydelse på udskiftning af forrude, for at få en præcis pris på netop din opgave, så er det en god ide, at indhente tilbud fra forskellige værksteder.

Ved at indhente tilbud fra forskellige værksteder, så er du sikker på du får den bedst pris på markedet, dog er det vigtigt at spørge ind til om værkstedet bruger originale- eller uoriginale dele, hvis det har betydning for dig.

Du kan på mekanikere.dk indhente op til tre gratis tilbud fra forskellige autoværksteder, og på den måde finder du nemt og hurtigt det bedste tilbud.

Er det nødvendigt at udskifte forruden?

Det er ikke altid det er nødvendigt at udskifte forruden med en ny.

I nogle tilfælde kan du være så heldig, at din nuværende forrude kan repareres, hvis det blot er et stenslag og forruden ikke er begyndt at revne.

Og hvis du er i tvivl om, hvorvidt din forrude kan repareres eller det er nødvendigt med en udskiftning, så bør du kontakte en ekspert i bilruder der kan vurdere, hvilke der er bedst og billigst i netop din situation.

Hvis det er et stort stenslag og ruden er begyndt at revne, så vil forruden skulle udskiftes i langt de fleste tilfælde.

Der er også nogle tilfælde, hvor stenslaget er uheldigt placeret, og på trods af det ikke er et voldsom stort stenslag, så skal forruden udskiftes alligevel.

Hvis stenslaget f.eks. har ramt tæt på kanten af forruden, så udgøre forruden en stor sikkerhedsrisiko, og skal derfor skiftes med en ny.