De fleste der står og skal havde en ny bil, vil gøre sig store overvejelser om de skal købe bilen eller lease den igennem et leasingselskab. Når du skal købe eller lease en bil handler det både om økonomi, kørselsbehov og hvor ofte du skifter bil. I denne artikel vil vi hjælpe dig med at afklare, hvilke ting du skal vurdere før du køber eller din leaser din nye bil.

Kan du forudsige dit kørselsbehov?

Ved privatleasing af en ny bil skal du kunne forudsige dit kørselsbehov, da du har et antal kilometer inkluderet i leasingkontrakten. Hvis du kører flere kilometer, end dem du har inkluderet så skal du typisk betale en dyrere takst for de overkørte kilometer. Hvis du nemt kan forudsige dit kørselsbehov, så er leasing af bil måske noget for dig, men hvis du ikke kan forudsige dit kørselsbehov, så kan køb af bil måske være bedst og billigst. Hvis du køber en bil selv, så skal du ikke bekymre dig over, hvor mange kilometer du kører ligesom med leasing af bil.

Ønsker du at skifte bil ofte?

Hvis du er den type der altid vil køre i den nyeste bil, med de nyeste teknologier så er leasing måske det rette for dig. En leasingkontrakt er typisk 12, 24 eller 36 måneder, alt efter leasingtagers ønsker. Når leasingperioden er slut skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og derefter kan leasingtager frit lease eller købe en ny bil. Med leasing slipper leasingtager dermed for, at skulle bruge tid på at sælge bilen, og du skal heller ikke bekymre dig om at realisere et værditab.

Vil du havde en stabil økonomi?

Med leasing får du en stabil økonomi, og du ved nøjagtigt hvad det koster dig at havde en bil til rådighed om måneden med leasing. Hvis bilen skulle gå i stykker, så er det leasingselskabet der står for denne regning, og hvis bilen skal til serviceeftersyn så er det også leasingselskabet der sørger for dette. Med leasing får du total budgetsikkerhed, og der kommer ikke nogle uforudsete udgifter til bilen i hele leasingperioden. Hvis du køber bilen selv med finansiering, så skal du selv betale alle reparationer og serviceeftersyn på bilen.

Skal du så købe eller lease?

Om du skal købe eller lease din næste bil kan være svært at gennemskue, men det kan være en god ide, at tage en snak med en rådgiver ved en bilforhandler der kan afklare dine behov og ønsker til en bil. Hvis du vælger at købe bilen selv med finansiering, så kan det være en fordel at sammenlign billån, så du får det bedste billån, og hvis du vælger at lease så kan det være en god ide at sammenlign leasingkontrakter fra forskellige leasingselskaber så du får den bedste leasingkontrakt.