Leasing muligheder

Der findes flere forskellige leasing muligheder, der henvender sig til forskellige formål og målgrupper. De mest populære leasing former er: privatleasing, flexleasing, erhvervsleasing og splitleasing.

Privatleasing

Audi A3 leasing

Privatleasing henvender sig til folk der ønsker total budgetsikkerhed, så man slipper for uforudsete udgifter til reparation, service osv. Med privatleasing ved du præcis, hvad det koster dig om måneneden at have en bil tilrådighed. Privatleasing er også attraktivt, hvis du hyppigt ønsker at skifte bil.

Flexleasing

pexels-photo-170811

Flexleasing er meget anvendt til dyrere biler, hvor der kan være mange penge at spare ved, at flexlease bilen i stedet for at købe en bil med registreringsafgift. Med flexleasing betaler du en månedlig leasing ydelse, hvor du betaler en lille procent del af registreringsafgiften i leasingperioden.

Erhvervsleasing

A photo by Cam Bowers. unsplash.com/photos/cAbH8B-14Vo

Erhvervsleasing har store fordele for en virksomhed, en af disse fordele er, at man ikke binder en kapital i en firmabil, og derved bliver virksomhedens likviditet ikke påvirket i samme grad ved leasing som den ville, hvis bilen var købt eller finansieret med bank. Ved leasing af firmabil har virksomheden mindre kapital bundet i en bil.

Splitleasing

pexels-photo-100650

Med splitleasing behøves du ikke, at sætte bilen på arbejdspladsen du kan køre i bilen privat uden, at blive beskattet af fri bil. Med splitleasing deler man leasingaftalen op i to dele en privat og en erhverv. Virksomheden betaler for de kilometer der kørt erhvervsmæssigt, og privatpersonen betaler for det der er kørt privat.

leasingberegner

Leasing - Hvad er det?

Leasing er en mellemting i mellem at leje og lånefinansiere. Hvis du leaser en bil igennem et leasingselskab, vil leasingselskabet havde ejendomsretten over bilen, og du som leasingtager har brugsretten. Det vil altså sige leasingselskabet ejer bilen, og du får lov til at bruge bilen til det du ønsker. Der findes grundlæggende to forskellige slags leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing.

Operationel leasing er hvor du ikke har nogle af de bekymringer der følger med til at have en bil så som uforudsete udgifter til reparation, service osv. Disse udgifter er alle nogle leasingselskabet står for ved operationel leasing. Når leasingkontrakten er slut, skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og derefter kan du lease en ny bil, eller noget helt andet.

Finansiel leasing er typisk billigere end operationel leasing, hvilke skyldes der er større risiko for uforudsete udgifter. Med finansiel leasing skal du dermed selv stå for alle udgifter der kan komme til reparation, service, osv. Når leasingkontrakten er slut skal du henvise bilen til en tredje mand.

close-link