Ford har netop udgivet en guide til privatleasing i 2018, der besvarer de 8 mest stillede privatleasingspørgsmål. Herunder har vi samlet de største overraskelser fra guiden, som du kan få gavn af.

Privatleasing eller køb – det afhænger af dig

Det er ikke muligt at give et endeligt svar på, hvornår det er bedst at privatlease eller købe bil. Det afhænger nemlig af dine præferencer. Ved privatleasing får du tryghed, da du kender alle udgifterne de næste 3 år frem. Til gengæld er det en forudsætning, at du har styr på din økonomi under leasingperiodens forløb.
Du får derudover mulighed for at køre i en ny bil relativt ofte, uden at skulle tage stilling til vedligeholdelsesomkostninger, værditab, gensalgsværdi osv. Hvis du værdsætter trygheden og den hyppige udskiftning til ny bil, vil privatleasing være det rigtige for dig.
Hvis du har et stort kørselsbehov, kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig at købe, men det afhænger stadigvæk af, hvad du leder efter i din næste bil.

Det er blevet nemmere at justere kørselsbehovet løbende

Tidligere var det afgørende, at du var bevidst om dit årlige kørselsbehov, når du valgte privatlease. Hvis du kørte over dit budgetterede kilometerforbrug, skulle leasingkontrakten oprettes på ny, hvilket skabte en masse besvær. Men takket være en ny lov fra 2016, er det blevet væsentligt lettere at justere på kilometerforbruget i leasingaftalen. Inden for leasingsaftalens første 12 måneder kan du justere forbruget, hvis dit behov ændrer sig. Det medfører dog, at du skal betale for de ekstra kilometer med tilbagevirkende kraft. Går du eksempelvis fra 10.000 til 15.000 kilometer, får du en ekstraregning på de tilføjede 5.000 kilometer.
Du bør stadigvæk forsøge at vælge et nøjagtigt årligt kørselsbehov ved indgåelsen af leasingaftalen, da det giver dig det bedste overblik over dine leasingudgifter samtidig med, at du slipper for at skulle forhandle taksten ved det nye kørselsbehov.
Skulle du køre under dit budgetterede forbrug, vil du få de resterende kilometer tilbagebetalt. Det kan derfor være en god ide at overbudgettere en smule – så er der også taget højde for smutture.

Tilbagelevering – Det skal du være opmærksom på

Når din leasingaftale er overstået, skal du naturligvis aflevere bilen tilbage. Men hvilken stand bilen forventes at være i, kan være svært at gennemskue.
Umiddelbart er der ingen grund til bekymring. Leasingforhandlerne er bevidste omkring, at efter 3 års brug af bilen er den ikke i samme stand som fra ny. Er der større skader på bilen, såsom huller i sæderne eller større buler og ridser, skal disse dog udbedres inden tilbagelevering.
Vil du gerne være sikker på, at du ikke får en ekstraregning ved tilbageleveringen af din leasingbil, bør du undersøge muligheden for at få en tilbageleverings-forsikring hos din forhandler. Eksempelvis foretager Ford Forsikring en tilbageleverings-forsikring gennem IF.
Har du et andet forsikringsselskab end din leasingforhandler, bør du kontakte selskabet og forhøre dig om, hvor meget de dækker, når det kommer til tilbageleveringen af din leasingbil.
Du har nu forhåbentligt lært noget nyt om privatleasing. Hvis du ønsker at vide endnu mere, kan du læse resten af ekspertpanelets svar her.