Sådan får du det bedste billån

Går du med overvejelser om at købe en ny bil, og har du som så mange andre ikke kapital til at købe bilen selv. Så skal du højeste sandsynligt optage et billån, så du kan få bilen finansieret via dette lån. Det kan være en jungle at finde det bedste og billigste lån, så i dette indlæg vil vi komme med nogle gode råd, så du er sikker på du får det bedste og billigste billån til din nye bil. Ofte kan der være mange penge, at spare ved at sætte sig lidt ind i de forskellige lånemuligheder, der er på markedet, og ikke blot tager det første, du bliver præsenteret for.

Undersøg markedet og indhent tilbud fra forskellige låneaktører

Som med alt muligt andet er det vigtigt at undersøge markedet, for at være sikker på du finder det bedste og billigste billån. Du kan evt. indhente lånetilbud fra banken, bilforhandlere eller realkredit foreningen, hvis du har friværdi i dit hus. Når du har indhentet tilbud fra forskellige låneaktører, så kan du nemt sammenligne dem med hinanden og ud fra dette vælge den bedste og billigste finansiering til din nye bil. Når du har indhentet lån til din nye bil, så vil du som regel opleve, at bilforhandleren kan tilbyde et lån til en relativ lav rente, men lad dig ikke snyde af de lave renter fordi lånet er ofte forbundet med høje etableringsomkostninger. Hvor derimod et billån i banken ofte har lidt højere renter men lavere etableringsomkostninger. Hvilke tilbud der er bedst, bør ses ud fra en helhedsvurdering af lånetilbuddet. Der kan som regel være en del penge, at spare ved at undersøge markedet og indhente tilbud fra forskellige låneaktører, så dette bør du absolut gøre, når du er på udkig efter et billån til en ny bil.

ÅOP er et genialt værktøj til at finde det billigste billån

ÅOP er en forkortelse af årlige omkostninger i procent, og er det mest sigende og anvendelige nøgletal til at sammenligne lån med hinanden. ÅOP er et udtryk for den tilbage diskonterede værdi af det beløb, som låntager optager. ÅOP er godt til at sammenligne lån fordi at alle omkostninger til etablering af lån, lånets løbetid, renter og afdrag er alle inkluderet i ÅOP. Så når du har indhentet tilbud fra de forskellige låneaktører, så kan du bruge ÅOP til at sammenligne lånetilbuddene med hinanden og finde det billigste billån. Ifølge dansk lovgivning, så skal alle låneomkostninger være inkluderet i ÅOP, så du skal ikke bekymre dig om skjulte låneomkostninger.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med moneybanker.dk, som sammenligner b.la. billån og forbrugslån online