Sådan spare du penge på transport

Hvis du er studerende, mangler penge på nogle punkter, eller gerne vil spare op til noget. Så kan det være, at du vil skære ned på nogle af dine omkostninger. En bil kan for mange være nødvendig, fordi man har brug for transport til skole, arbejde osv.

Selvom du har brug for en bil, kan du sagtens spare på bilen ved at tage nogle kloge beslutninger. Din transport kan nemt blive lidt billigere ved at vælge en anden løsning end du lige, havde tænkt på til at starte med. Læs her gode råd til at spare på din transport.

Nyere bil

En nyere bil vil i 9 ud af 10 tilfælde være, billiger end en lidt ældre bil. Det er der mange grunde til, blandt andet fordi nyere biler oftere bruger el eller diesel, og fordi der er nogle forskellige afgifter på ældre biler, fordi de er mere miljøskadelige.

Det er selvfølgelig ikke muligt for alle bare at købe en ny bil, men i stedte kan du lease en bil. Det vil generelt være billigere end at beholde end ældre bil. Desuden kan du skille dig af med din skrotbil og få en sjat penge for det. Det er ikke meget, men det er da altid rart at få lidt gratis penge.

Bland kørsel med andre former for transport

En bil er selvfølgelig rigtig praktisk at have, men det betyder ikke, at du skal bruge den hele tiden. Du kan fokusere på at bruge den der, hvor det virkeligt er nødvendigt. På den måde kan du spare en del på brændstof, og du kan være lidt flink ved klimaet.

I stedet for bilen kan du bruge en cykel, det kan være til supermarkedet eller lignende, hvor der i virkeligheden ikke er brug for bilen. Du kan også supplere med lidt offentlig transport, som er ret billigt. Det kan gælde, hvis du skal til vennerne eller andre ting ud over din dagligdagsrutine.

Det er også smart, hvis du håber på at kunne drikke et par glas vin hos en ven på den måde kan du nemt komme hjem uden at skulle hente bilen efterfølgende.