Der er store udgifter ved at skulle investere i transportmidler i firmaregi. Hvis du vælger at købe i stedet for at lease, gør udgifterne, at dine penge er bundet op i transportmidler frem for at være til rådighed når der skal investeres i at vækste virksomheden.

Vælger du i stedet for at lease en bil er du sikret likviditet i firmaet mens dine ansatte stadig er godt kørende.

Det afhænger alt sammen af, hvordan du ser på bilen i forhold til investering og likviditet.

Erhvervsleasing

Vælger du at lease er det helt oplagt, at vælge en leasingform, der er specielt udviklet til firmaer – deraf navnet erhvervsleasing. Det er en storfordel med denne form for leasing, da aftalerne ofte er yderst fleksible og der samtidig er en stor fordel i forhold til beskatning.

Yderligere er det en stor fordel med denne form for leasing, hvis du kører mange kilometer i erhvervsøjemed idet, der i de fleste aftaler ikke indgår en kilometerbegrænsning, som ellers kan være tilfældet med private leasing aftaler.

I de fleste tilfælde er erhvervsleasing tilsvarende flexleasing, hvilket giver yderligere fordele i mange sammenhænge. Først og fremmest fordi bilens registreringsafgift ikke skal betales med det samme, men i stedet deles ud i rater, der betales løbende gennem leasingperioden.

Gule eller hvide plader

Skal du ikke bruge bagsædet i bilen kan du med fordel vælge en bil på gule plader og derved spare en del penge. Igen er afgifterne væsentlig lavere på bilen med gule plader end bilen på hvide. Drømmer du om store lækre biler, har du mulighed for at lease i en helt anden klasse, hvis du vælger de gule plader. Herudover kan bilen altid konverteres tilbage til hvide plader, hvis du ønsker det.

Splitleasing

Med splitleasing kan du med god samvittighed køre hjem i firmabilen. Her deler du og firmaet nemlig udgifterne på bilen, således at du selv står for økonomien, når bilen bruges privat. Dette er som regel en god løsning for dig, der bruger bilen mest til erhverv – helst 60% mod 40% privatbrug. Ligger fordelingen anderledes kan der være fordele ved at se på enten ren erhvervs- eller privatleasing.

Alt i alt handler det som udgangspunkt om finansiering. Skal du købe en bil kontant er det en stor udskrivning for de fleste. Køber du en ny bil vil der yderligere skulle indberegnes et relativt stort værditab i løbet af den første tid.

Vælger du omvendt at lease er der rig mulighed for at finansiere købet på en anden måde, der er heller ikke tale om en stor og uoverkommelig udbetaling på en gang. Du kan finde hjælp til at finde den finansiering, der passer bedst til dig og din virksomhed her: dit-kviklaan.dk

Konklusionen er at om hvorvidt du skal købe eller lease som firma afhænger til dels af firmaets økonomi og om hvor meget brugeren af bilen kommer til at køre i den privat. Har firmaet de likvide midler, som der skal til for at finansiere købet, kan og bør køb overvejes. Skal bilen finansieres ved hjælp af et lån bør erhvervsleasing kraftigt. Selve udregningen af hvilket finansieringsform der er mest fordelagtig kan være kompleks og derfor bør revisoren tages med på råd inden beslutningen træffes.