Tjek nummerpladen og sikre et godt bilkøb

Hvis du overvejer at købe en brugt bil kan det være en god ide, at tjekke bilens nummerplade først. Der er nogle forskellige ting, du skal tjekke på bilen før du underskriver en købskontrakt, ellers kan du risikere at få en ubehagelig oplevelse. På Tjekbil.dk kan du nemt og hurtigt lave et nummerpladeopslag, hvor du derefter får oplysninger til restgæld, synsrapporter, kilometertal mm. Tjekbil.dk får deres data fra Tinglysning, SKAT og trafikstyrelsen.

Synsrapporten sladre om bilens stand

Ved at bruge Tjekbil.dk’s service kan du indhente synsrapporter, på den bil du ønsker at købe. Der kan være nogle væsentlige fejl, eller mangler i synsrapporten, der gør at bilen ikke er blevet godkendt til det sidste periodiske syn. Hvis sælger ikke har gjort opmærksom på dette, så kan du risikere at du køber en bil, der eventuelt ikke kan synes før der er brugt en større pengesum. Når først køber har underskrevet købskontrakten, så er det køber der hænger på bilen, og dermed er det købers ansvar at få bilen synet.

Tjek om kilometertælleren stemmer

På Tjekbil.dk kan du finde oplysninger om bilens kilometer tal, hvilke er blevet noteret hver gang den har været til syn. Der findes flere eksempler på sælgere der har snydt med kilometertallet, derfor kan det være en god ide at tjekke de tilgængelige data fra Tjekbil.dk og se om det kilometertallet stemmer nogenlunde overens med hinanden. Så er du sikker, på du ikke køber en bil der har kørt flere kilometer end sælgeren har oplyst.

Pas på du ikke overtager en andens gæld

Før du underskriver en købskontrakt bør, du altid tjekke om der er gæld i bilen, så du ikke risikere at overtage en andens gæld. Der kan være restgæld i bilen, hvis bilen er finansieret igennem et finansieringsselskab og lånet ikke er færdigbetalt, eller hvis der er taget pant i bilen. En restgæld følger med bilen, og den forsvinder ikke når bilen skifter ejer. Hvis du køber en bil med gæld der ikke er færdigbetalt, så er det vigtigt at snakke med banken om, hvordan i indfrier gælden på bilen nemmest.