Det skal du vide om privatleasing

Man hører efterhånden mere og mere om, at danskerne leaser biler, i stedet for at købe. Tidligere var det mest virksomheder, som valgte at erhvervslease i stedet for at købe biler, men i dag er privatleasing også blevet populært. På trods af den stigende popularitet, kan det for mange danskere stadigvæk være svært at finde rundt i, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med privatleasing. Men frygt ej, for det vil du blive langt klogere på efter at have læst med her.

Du skal vælge privatleasing når du ønsker at vide, hvad det koster hver måned at have en bil. I de fleste tilfælde er service inkluderet og du betaler en fast ydelse hver måned. Udover den faste ydelse kommer forsikring, vægtafgift og brændstof, men derudover er det nemt og overskueligt at finde ud af, om du har råd til at have en bil. En anden fordel ved privatleasing er, at du i de fleste leasingkontrakter ikke selv skal stå for salg af bilen, når du på et tidspunkt gerne vil skifte den ud. Og til sidst skal du vælge privatleasing, hvis du ikke har penge til den helt store udbetaling i førstegangsydelsen. Det er altså billigere at anskaffe sig en leaset bil.

Kort og konkret: fordele ved privatleasing

  • Du kan let skifte din bil ofte
  • Service er inkluderet
  • Lav førstegangsydelse
  • Du betaler en fast ydelse hver måned
  • Du slipper for at skulle sælge din brugte bil

Det skal du være opmærksom på ved privatleasing

Privatleasing er ikke for alle, og det kan godt ende ud i at blive en dyrere fornøjelse end først antaget, hvis ikke du er opmærksom, når du er på udkig efter din nye bil. Ved nogle biler kan det næsten ikke betale sig at lease bilen, så her er det vigtigt at du undersøger prisen for både leasing og køb. Derudover kan det i nogle situationer være svært at komme ud af kontrakten igen, hvis du leder efter noget større eller ikke længere har brug for bilen. I mange tilfælde tilbyder forhandleren, at man kan komme ud af kontrakten efter 11 måneder – men det er noget du skal være opmærksom på, inden du underskriver. 

Vær realistisk

Prisen på privatleasing afhænger i høj grad af, hvor meget du skal bruge bilen. Her er det vigtigt at du er realistisk, sådan så du ikke estimerer forkert og dermed skal betale et højt beløb for det antal kilometer som du har overskredet kontrakten med. Siden 2016 har det været muligt at justere på kilometerforbruget i leasingaftalen inden for de første 12 måneder, hvis dit kørselsbehov ændrer sig. Du skal dog være opmærksom på at du stadigvæk skal betale for de ekstra kilometer, hvilket sker med tilbagevirkende kraft. Det er derfor en god idé at overbudgettere en smule fra start, så der også er taget højde for eventuelle småture rundt omkring i landet.

Kort og konkret: ulemper ved privatleasing

  • Det kan være svært at komme ud af aftalen
  • Du ejer ikke bilen
  • Du skal skifte bil ofte (ved kontraktens udløb)
  • Fast kilometerantal pr. År
  • Der kan være uenighed om bilens stand ved aflevering

Der er altså både fordele og ulemper ved privatleasing, hvorfor det er vigtigt at du undersøger markedet, din økonomi og ikke mindst dine behov. Hvis du får brug for et større eller mindre lån, kan du låne penge nu via Fair-laan.dk. Via en sådan sammenligningstjeneste får du nemt og hurtigt et overblik over dine lånemuligheder og øger din muligheder for at ende ud med et lån som passer til dig og dine behov.