Den længe ventede afløser til Volkswagen CC har haft premiere på Geneve Auto Show. Om den nye GT bil siger Klaus Bischoff, chefdesigner hos Volkswagen: “Arteon forener designelementer fra en klassisk sportsvogn med en fastbacks elegance og rummelighed. En avantgardistisk business-class-gran-turismo, der appellerer til både fornuften og følelserne.”

Bilen har en længde på næsten 5 meter, men grundet den lange akselafstand på næsten 3 meter, er udhængene korte ganske korte, hvilket, sammen med den relativ lave højde på 1,4 meter, giver Volkswagen Arteon et lidt sporty look.

Som en coupe-agtig version af Volkswagen Passat, i samme stil som Audi A5 i forhold til Audi A4, kommer Arteon med god plads i bagagerummet, massere af udstyr og generel hverdagsduelighed, uden at gå på kompromis med designet.

Volkswagen Arteon vil blive tilgængelig med seks motorer, der yder mellem 150 og 280 hetekræfter, for- og firehjulstræk, head-up display, et nyt 9,2 tommers infotainment system der går under navnet Discover Pro. Derudover har Volkswagen udviklet diverse sikkerhedssystemer, som automatisk distanceregulering, der kan læse skilte, og tilpasse bilens hastighed til ikke at overskride disse, kurvelys der lyser vejen op når den svinger, samt emergency assist, som automatisk kører bilen så langt ind til højre som muligt, hvis chaufføren skulle få et ildebefindende.

Ønsker man en automatisk dobbeltkoblingsgearkasse kan dette fås i alle motorer, og kommer som standard fra 190 hestekræfter og opefter.

Så er du på udkig efter en ny leasingbil, er vi ikke i tvivl om at den nye Volkswagen Arteon vil være en fantastisk mulighed når den kommer til Danmark i juni, hvor vi også håber på at kunne lave en gennemført test af den.