Flexleasing – Hvad er det?

Flexleasing er hvor leasingselskabet køber en bil til dig uden registreringsafgift, og derefter betaler du kun en lille procent del af registreringsafgift i de måneder du ønsker, at bruge bilen. Flexleasing er en meget anvendt leasing form til luksuriøse biler der kun ønskes, at blive brugt i sommerperioden, og ved at bruge flexleasing betaler du derved kun en lille del af registreringsafgift i den ønskede periode.

Med flexleasing binder du mindre kapital i en bil, i forhold til, hvis du køber den. Dette betyder også, at afskrivningsgrundlaget bliver mindre og der vil derved være store besparelse at hente.

Bilen er også langt nemmere, at afsætte efter endt leasingperiode, da bilen er uden registreringsafgift, og kan derfor sælges til udlandet, hvor der oftest er et langt større køberklientel.

Fordele ved Flexleasing

 • Mindre kapitalbinding i bilen
 • Lavere månedlig ydelse
 • Billigere forsikring, da bilen bliver forsikret ud fra bilens værdi uden registreringsafgift.
 • Værditabet er mindre end på en bil med registreringsafgift
 • Langt større køberklientel , pga. Salg uden registreringsafgift.
 • Flexleasing er fordelagtig til sommer/vinter bil

Hvem ejer bilen?

Det leasingselskaber der ejer bilen, og dig (leasingtager) som er bruger af bilen.

Flexlease egen bil?

Det er muligt, at flexlease egen bil, hvis bilen ikke har været betalt registreringsafgift på, og du ikke står som ejer af bilen. I leasingperioden skal leasingselskabet være ejer af bilen, hvilket man kan gøre ved, at få SKAT til at fastlægge bilensværdi, ex afgift og derefter få udstedt et gældsbrev til dig på bilens værdi.

Hvordan forsikres bilen?

Du skal som leasingtager selv sørge for, at få forsikret bilen. Leasingselskaberne kræver, at du får bilen kaskoforsikring, så deres investering er sikret.

Forsikrings præmien er normalt billigere på biler der er flexleaset, fordi bilen kun skal forsikres bilens værdi uden registreringsafgift. Ved en totalskade af bilen udbetales erstatningen til bilens ejer, hvilket vil sige leasingselskabet.

Flexleasing privat

Mange private ønsker, at flexlease en bil de kan bruge til sommer perioden. Det er typisk eksklusive biler private vælger at flexlease. Det er typisk billigere for en privat, at flexlease dyrere biler, end at finansiere bilen med bank lån. Ved en flexleasing skal du ikke betale hele registreringsafgift af bilen med det samme, men månedsvis.

Flexleasing erhverv

Det er også muligt at flexlease biler til erhvervsmæssigt brug. Har din virksomhed brug for en dyrere bil i en periode på mindst 12 måneder, så er flexleasing oplagt.

Ved flexleasing binder virksomheden ikke deres kapital i en dyr bil med afgift, og kan derved bruge kapitalen til, at udvikle deres virksomhed i stedet.

Det er desuden også muligt, at lave en splitleasing ordning,  så du deler leasingkontrakten op i en privat del og erhvervs del. Du kan derved bruge din firma bil til privatkørsel uden, at du skal beskattes af fri bil jf. SKM2001.255.LR , hvilket er et dokument fra SKAT om denne leasingform ikke er omfattet af ligningslovens § 16, stk. 4, om beskatning af fri firmabil.

Udgifterne til bilen bliver fordelt imellem begge parter, alt afhængig af hvor meget der er kørt erhvervsmæssigt og privat. Denne f

Moms for privat Flexleasing

Du skal betale moms i det pågældende land, hvor leasingselskabet har sine leasingkøretøjer, det vil sige hvis leasingselskaber har sine leasingkøretøjer i Danmark skal man betale 25 % moms og hvis leasingselskabet har sine køretøjer i f.eks Tyskland skal man betale den tyske moms på 19 %, det vil sige der er en besparelse i moms ved, at hente bilen i Tyskland istedet for Danmark.

Moms for erhverv Flexleasing

Hvis du bruger bilen til 100% erhvervmæssigt, kan dit firma betale alle driftsomkostningerne, så som omkostninger til leasingaftale samt reparationer på bilen. Du kan således også trække momsen fra på alle dine udgifter.

Dog skal du være ekstra opmærksom på, at hvis du bruger bilen privat skal du opgive beskatning. Denne beskatning er på 25 % om året, af bilens værdi inklusiv dansk registreringsafgift – Også selvom bilen reelt er uden registreringsafgift

Skattefordele ved flexleasing erhverv

 • Ekstra ordinære ydelse
 • Månedlig ydelse
 • Reperationer
 • Vægtafgift
 • Forsikring

Afgiftssatser på Flexleasing

 • Er bilen over 36 mdr. beregnes ca. 0,87% plus moms pr. måned.
 • Er bilen 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1,37% plus moms pr. måned.
 • Er bilen 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2,37% plus moms pr. måned.