Erhvervsleasing

Ved en erhvervsleasing betaler du en fast månedlig ydelse for, at få retten til at bruge den leaset bil.

Erhvervsleasing har længe været brugt i forskellige erhverv da der er en række fordele ved, at lease en firmabil frem for, at købe en.

Hvis man leaser en firmabil kan man trække hele momsen fra som erhvervsdrivende. Derudover er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget, såfremt bilen kun anvendes til erhvervsmæssigt kørsel og ikke til privat forbrug. Hvis bilen også bliver anvendt til privat forbrug, så er fradraget begrænset og der er andre vilkår der gør sig gældende.

Erhvervsleasing giver bedre likviditet i virksomheden

En af de store fordele ved erhvervsleasing af virksomhedens vognpark er, at der ikke bliver bundet en stor kapital i en vognpark og virksomheden derfor kan bruge denne kapital på, at værste virksomheden i stedet. Hvis man køber eller finansiere en bil i stedet for, at lease den vil virksomheden komme til, at binde store pengebeløb i køretøjer, og derved gøre likviditeten i virksomheden dårligere.

Beskatning af fri bil

Hvis du får stillet en firmabil til rådighed af din arbejdsgiver, som du må bruge privat skal du beskattes af fri bil. Beskatningen opgøres ud fra en procentdel bilens beskatningsgrundlag. Det vil sige du bliver beskattet af bilens råderet, og ikke det omfang du bruger bilen privat.

Sådan beregnes beskatning af fri bil.

Der er flere forskellige måder, at beregne beskatningsgrundlaget af sin bil alt efter om det er en ny eller brugt bil. Om bilen er ny eller brugt bliver vurderet ud fra om arbejdsgiveren har anskaffet bilen indenfor 36 måneder eller over 36 måneder.

Beskatning af bil under 36 måneder

Hvis en firmabil er mindre end 36 måneder gammel, beregnes beskatningen fra den første indregistreringsdato, og medarbejderen vil blive beskattet af bilens nyvognspris.

Medarbejderes skattepligtige værdi af fri bil, beregnes som 25 % af bilensværdi der ikke overstiger 300.000 kr. og 20 % af resten. Den skattepligtige værdi beregnes dog som et minumum af 160.000 kr.

Når bilen er over 36 måneder nedsættes den skattemæssige værdi til 75% af bilens pris som ny. Dog er det stadig gældende at den skattemæssige værdi beregnes som et minumum af 160.000 kr.

Beskatning af brugte biler over 36 måneder

Brugte biler der er anskaffet for mere end 36 måneder efter første indregistrering, anvender man købsprisen, som grundlag for beregningen, dog minimum 160.000 kr.

Den skattepligtige værdi tillægges et miljøtillæg

Der tillæg et miljøtillæg til den skattepligtige værdi, der svarer til den årlig ejerafgift for bilen. Hvis bilen ikke er omfattet af lovene om ejerafgift, er miljøtillægget det samme som den årlige vægtafgift. Miljøtillægget indgår ikke i beregningsgrundlaget.Fra og med 2013 udgør miljøtillægget 150 %

Skriv et svar

Modtag knivskarpe leasingtilbud på biler
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
TILMELD
Giv det en chance, du kan afmelde når som helst.