Erhvervsleasing bil

Erhvervsleasing er for virksomheder der, ønsker at fokusere på virksomhedens drift og udvikling. Med erhvervsleasing betaler du en ekstraordinær ydelse (engangsydelse) og månedlige leasingydelser, dette er medvirkende til en bedre likviditet. Danske virksomheder har i mange år brugt leasing til at anskaffe firma- og varebiler, fremfor at eje dem selv. På leasingoffer.dk har vi samlet leasingaftaler på erhvervsleasing fra forskellige leasingselskaber og samlet dem et sted! Dette har gjort det langt nemmere, at finde den bedste leasingaftale på den bil du søger og sammenligne leasingaftaler direkte med hinanden. Læs mere..

428 Leasingaftaler tilgængelige

Sorter efter:
10
bmw x5 2007 3.0d DPF flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
40000
Total pris
84400
Kørtekilometer
194000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
9
bmw 535 2010  flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
58000
Total pris
105880
Kørtekilometer
129000 km
Brændstof
Benzin
Vis mere
9
bmw 730 2010 Steptronic DPF flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
50000
Total pris
99200
Kørtekilometer
145000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
audi a6 2012 3.0 BiTDi V6 Quattro Tiptronic flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
65000
Total pris
117188
Kørtekilometer
146000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
mercedes-benz ml-350 2012 BlueTEC 4MATIC G-TRONIC flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
75000
Total pris
133044
Kørtekilometer
178000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
9
volkswagen passat-alle 2009 2.0 TDi DPF Sportline flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
25000
Total pris
47800
Kørtekilometer
141000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
volkswagen passat-alle 2012 2.0 TDi DSG BMT flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
30000
Total pris
58056
Kørtekilometer
142000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
volkswagen passat-alle 2013 2.0 TDi DSG BMT flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
40000
Total pris
72076
Kørtekilometer
135000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
skoda superb 2013 2.0 TDi DPF DSG flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
35000
Total pris
66152
Kørtekilometer
99000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
10
audi a6 2014 3.0 TDi V6 Quattro S-Tronic flexleasing
Leasingtype
Flexleasing
Engangsydelse
55000
Total pris
114400
Kørtekilometer
105000 km
Brændstof
Diesel
Vis mere
Vis alle

Hvad er erhvervsleasing?

Erhvervsleasing kan beskrives, som leje af en bil i en længere periode. En leasingkontrakt har typisk en varighed på 1-4 år, men i nogle tilfælde kan varigheden være kortere eller længere, alt afhængig af virksomhedens ønsker og behov. Når en virksomhed leaser en bil af et leasingselskab eller bilforhandler, så køber de brugsretten til køretøjet af leasingselskabet, som har ejendomsretten over køretøjet. Dette betyder at leasingselskabet ejer bilen, og du som leasingtager har købt retten til at bruge den til det du ønsker. En leasingkontrakt indebære du betaler en ekstraordinærydelse (engangsydelse), derudover skal du betale månedlige leasingydelser i hele leasingperioden. Der findes grundlæggende to typer af erhvervsleasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing.

Operation leasing – Total budgetsikkerhed

Operationel leasing er en leasingform, der giver total budgetsikkerhed, og virksomheden slipper for alle bekymringer, der kan være med at virksomheden ejer bilen selv. Alle udgifter til reparation, service, dækskifte osv. er alle udgifter leasingselskabet/bilforhandleren står for, der kommer dermed ikke nogle udgifter ud over den ekstraordinære leasingydelse (engangsydelse) og de månedlige leasingydelser. Når leasingperioden er slut, skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet/bilforhandler.

Finansiel leasing – Attraktivt til dyre biler

Finansiel leasing er en leasingform, der er velegnet til finansiering af dyrere biler. Med finansiel leasing står du selv for udgifter til service, reparation, dækskifte osv. dog kan du ved de fleste leasingselskaber betale dig til at få dette inkluderet i leasingaftalen. Når leasingperioden er slut skal du henvise bilen til en køber, det er dermed vigtigt at restværdien i leasingkontrakten er realistisk. Hvis restværdien ikke er realistisk og dermed for høj i forhold til markedsværdien når leasingperioden er slut, så risikere leasingtager at få en efterregning. Finansiel leasing går i daglig tale under navnet flexleasing erhverv.

Operationel leasing

Finansiel leasing

Hvem har ejendomsretten? Leasingselskab Leasingselskab
Hvem har brugsretten? Leasingtager Leasingtager
Hæfter for restværdien? Nej Ja
Hvem betaler service? Leasingselskab Leasingtager
Hvem betaler reparationer? Leasingselskab Leasingtager
Fremvise en køber til bilen, ved endt leasingperiode? Nej Ja
Er der fri kilometer? Nej Ja

Erhvervsleasing giver bedre likviditet i virksomheden

En af de store fordele ved erhvervsleasing af virksomhedens vognpark er, at der ikke bliver bundet en stor kapital i en vognpark og virksomheden derfor kan bruge denne kapital på, at værste virksomheden i stedet. Hvis man køber eller finansiere en bil i stedet for, at lease den vil virksomheden komme til, at binde store pengebeløb i køretøjer, og derved gøre likviditeten i virksomheden dårligere.

Erhvervsleasing brugte biler – Releasing

Erhvervsleasing af brugte biler, også kendt som releasing, er hvor du leaser en bil der er lettere brugt. Releasing har den fordel, at værdien af selve bilen er blevet mindre, og du slipper som leasingtager for, at skulle betale det største værditab der er på en bil de første år. Med releasing får du dermed ”Value for money”, og du kan spare mange penge ved releasing fremfor, at lease en helt ny bil. Selv om bilen er lettere brugt, får du en bil i god teknisk- og mekanisk stand, og bilen er grundig gennemgået inden de bliver releaset til kunderne. Med releasing får du en næsten ny bil, men der kan dog være tegn på bilen er lettere brugt, men typisk så fremstår bilen som ny. Læs mere om releasing her…

 

Erhvervsleasing varevogn

Erhvervsleasing af varevogn er et glimrende alternativ til kontantkøb eller banklån. Der er enorme fordele ved, at erhvervsleasing virksomhedens varevogne. Den største fordel er, at erhvervsleasing ikke påvirker likviditeten i samme omfang, som ved kontantkøb. Der kan være store forskel på, hvordan en leasingkontrakt på en varevogn er udformet. En erhvervsleasing kontrakt på varevogn, kan enten være en operationel leasing eller finansiel leasing, derudover kan det enten være kortidsleasing eller langtidsleasing.

Erhvervsleasing hvide plader

Erhvervsleasing af firmabil med hvide plader, er yderst attraktivt og mange virksomheder vælger denne løsning. Til erhvervsleasing af firmabiler findes der også to forskellige leasingkontrakter, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Hvis virksomheden ønsker en dyr bil til over 300.000 kr. så er det typisk finansiel leasing der bliver benyttet, da der er nogle økonomiske fordele ved finansiel leasing. Hvis virksomheden bare ønsker en bil der skal sørge for, at medarbejderne kommer fra A til B, og ikke ønsker noget besvær ved, at have en bil så bruges operationel leasing i de fleste tilfælde.

Erhvervsleasing bil beskatning

Hvis du får stillet en firmabil til rådighed af din arbejdsgiver, som du må bruge privat skal du beskattes af fri bil. Beskatningen opgøres ud fra en procentdel bilens beskatningsgrundlag. Det vil sige du bliver beskattet af bilens råderet, og ikke det omfang du bruger bilen privat.

Der er flere forskellige måder, at beregne beskatningsgrundlaget af sin bil alt efter om det er en ny eller brugt bil. Om bilen er ny eller brugt bliver vurderet ud fra om arbejdsgiveren har anskaffet bilen indenfor 36 måneder eller over 36 måneder.

Hvis en firmabil er mindre end 36 måneder gammel, beregnes beskatningen fra den første indregistreringsdato, og medarbejderen vil blive beskattet af bilens nyvognspris.

Medarbejderes skattepligtige værdi af fri bil, beregnes som 25 % af bilensværdi der ikke overstiger 300.000 kr. og 20 % af resten. Den skattepligtige værdi beregnes dog som et minumum af 160.000 kr.

Når bilen er over 36 måneder nedsættes den skattemæssige værdi til 75% af bilens pris som ny. Dog er det stadig gældende at den skattemæssige værdi beregnes som et minumum af 160.000 kr.

Den skattepligtige værdi tillægges et miljøtillæg

Der tillæg et miljøtillæg til den skattepligtige værdi, der svarer til den årlig ejerafgift for bilen. Hvis bilen ikke er omfattet af lovene om ejerafgift, er miljøtillægget det samme som den årlige vægtafgift. Miljøtillægget indgår ikke i beregningsgrundlaget. Fra og med 2013 udgør miljøtillægget 150 %

Splitleasing – Slip for beskatning af fri bil

Med splitleasing kan du slippe for, at blive beskattet af fri bil, grundlæggende er der tale om leasingkontrakt der er delt op i privat og erhverv. Med splitleasing bliver udgifterne til bilen fordelt mellem medarbejder og virksomheden ud fra det faktiske brug af bilen. Så hvis medarbejderen bruger bilen 20 % privat og 80 % erhverv, så skal medarbejderen betale 20% af alle udgifterne, og virksomheden skal betale de resterende 80 % af alle udgifterne. Med splitleasing slipper medarbejderen for, at blive beskattet af fri bil. Hvis bilen primært bruges til erhvervsmæssig kørsel, så bliver udgifterne til bilen meget lav, i forhold til en traditionel firmabilsordning. Med splitleasing får virksomheden også mindre udgifter, da medarbejder selv betaler sin del af driftsomkostninger. Læs mere om splitleasing her…