Splitleasing – Ingen beskatnings af fri bil

Med splitleasing behøves du nu ikke, at sætte bilen på arbejdet, når arbejdsdagen er omme, med splitleasing kan du nemlig køre i firmabilen privat.

Når man laver en splitleasing så deler man leasingkontrakten op i to dele. Den ene del er til privatforbrug og den anden del er til arbejdsgiveren. Udgifterne til bilen bliver derved fordelt mellem jer, og udgifternes fordeling er afhængig af, hvor meget du har kørt privat og på arbejdet.

Det smarte ved leasing metoden splitleasing er, at begge parter kun betaler i det omfang de bruger bilen, og du bliver ikke beskattet af din bil bare fordi den står på arbejdspladsen eller i din garage.

 Splitleasing eksempel

Hvis du for eksempel kører 20.000 kilometer årligt privat og 25.000 kilometer på jobbet, skal du kun betale for de 20.000 kilometer du har kørt privat, og de 25.000 skal arbejdsgiveren betale for.

Fordele for medarbejder

Hvis det private kørselsbehov ikke er særlig stort, så er splitleasing mere attraktivt end erhvervsleasing, fordi beskatningen bliver for høj i forhold til det minimale kørselsbehov.

Hvis du ejer en bil allerede, eller du nogle gange har brug for en ekstra bil til, fordi din ægtefæller skal bruge jeres privat bil, så er splitleasingbilen, et godt supplement til jeres private bil, når der er behov for det.

Fordele for arbejdsgiver

Arbejdsgiveren slipper for en masse papirarbejde med benzinkort, forsikring og så videre. Leasingselskaber tager sig af alt papirarbejdet, det eneste medarbejderen og arbejdsgiveren skal have styr på er fordelingen mellem privatkørsel og arbejdskørsel.

Arbejdsgiveren vil også kunne opleve en besparelse i virksomhedens udgifter til firmabil, ved splitleasing.

Der skal føres kørebog over de kørte kilometer privat

For at holde styr på hvad der er kørt privat og hvad der er kørt på jobbet, skal der føres kørebog over de kørte kilometer privat.

Man kan få en digital GPS tracker, der fører en digital kørebog, over de kilometer du kører privat og på jobbet. Det eneste du skal gøre er, at aktivere den digitale GPS tracker, når du køre i bilen privat, så registrere den de kørte kilometer privat automatisk.

Splitleasing fradrag

Hvis leasingperioden er på mindst seks måneder, og den bliver kørt mindst 10 % erhvervsmæssigt, så har virksomheden fradragsret efter de almindelige regler for moms ved leasing af bil.

Fordele ved splitleasing

  • Medarbejder bliver ikke beskattet af fri bil
  • Mindre papirarbejdet for virksomheden
  • Reducere udgifterne til transport i virksomheden
  • Brug firmabilen privat
  • Momsfradrag

Skriv et svar

close-link