God eller dårlig idé at lease en bil i udlandet?

Hvis du på nuværende tidspunkt sidder med overvejelserne om at lease en bil i udlandet, så kan du med fordel læse videre i denne artikel. Der er nemlig flere forskellige ting, som du skal have in mente, før du kaster dig ud i leasing i udlandet. Selvom vi måske ikke giver dig alle svarene her, så håber vi, at du har mod på at læse videre.

Det kan ofte være meget fristende at lease en ny bil i udlandet, da priserne er markant anderledes, end hvad de er i Danmark. Der er dog en del regler indenfor området, som du skal overholde, og i sidste ende kan det faktisk vise sig at være en økonomisk dårlig investering.

Mange vælger at lease fra Tyskland

Der er mange danskere, der kigger ned mod Tyskland, når de skal finde en bil at lease. Grunden ligger blandt andet i, at registreringsafgiften er markant lavere i Tyskland. Derudover er priserne for bilerne også lavere, end hvad man ser dem være i Danmark.

Man skal dog sørge for, at man har leasingselskabet med på råd, når man ønsker at finansiere en bil fra Tyskland. Det kan endvidere være en god idé at tage ned og prøvekøre bilen, inden man får den fragtet til Danmark – også selvom det kræver en tur med fly. Det kan godt være, at der er chance for et forsinket fly og lang ventetid, men hvis alternativet er en bil, der slet ikke kører, som du ønsker det, så mener vi bestemt, at den tid er godt givet ud. Du kan endvidere få erstatning for dit forsinkede fly.

Kender du til alle reglerne inden for leasing?

Hvis dit svar er nej til ovenstående spørgsmål, så må vi på det kraftigste råde dig til at gå til en ekspert, der vil kunne guide dig på rette vej. Du ønsker bestemt ikke at træde forkert, når der er tale om leasing af biler, da det i sidste ende kan koste dig dyrt.

Der findes et hav af forskellige typer af leasing. Derudover er der forskellige regler for, hvordan man må lease biler afhængigt af, om de er registreret i Danmark eller udlandet. Er du derfor i tvivl omkring lovgivningen i din specifikke situation, så brug et par timer sammen med en ekspert, der vil kunne pege dig i den rigtige retning. Alternativet er en stor regning, som vil kunne gøre et negativt økonomisk indhug i din privatøkonomi.